Over ons……

 

OVER ONS…..

 Sint en Pietenactie kent zijn oorsprong binnen de jongerensociëteit Credo van de Gereformeerde kerk uit Katwijk aan Zee. Om geld in te zamelen voor diverse kerkelijke acties, bezochten de jongeren tegen betaling gezinnen en bedrijven als Sinterklaas en Pieten. In 1998 werd besloten om Credo te sluiten, er bleef echter vraag naar de vrolijke bezoeken van Sinterklaas en de Pieten.

En zo zag Sint en Pietenactie het levenslicht, en groeide zij gestaag in de jaren die volgden. Veel gezinnen en bedrijven wisten ons te vinden. De opbrengst van de jaarlijkse acties werd geïnvesteerd in kostuums en de PR. Geld dat overbleef werd geschonken aan diverse lokale goede doelen, veelal gericht op het welzijn van kinderen en jongeren. De eerste jaren werd jaarlijks een goed doel gesteund, maar met groeiende opbrengsten konden we meerdere goede doelen blij maken met een geldbedrag.

In augustus 2011 is de actie ondergebracht in een Stichting met een bestuur. Stichting Sint en Pietenactie draait volledig op vrijwilligers en heeft diverse trouwe sponsoren in de regio.

Sinds 2018 heeft Stichting Sint en Pietenactie haar donatiefonds opgericht en kunnen lokale goede doelen een aanvraag doen om een grote of kleine wens voor hun organisatie, club of vereniging aan te vragen. Inmiddels gaat de teller richting de € 40.000,00 wat wij in de loop der jaren mochten uitreiken. Wij hopen hier nog lang mee door te gaan!

 

 

img_8612