Wij zijn

De Stichting Sint en Pietenactie kent zijn oorsprong binnen de Gereformeerde kerk van Katwijk aan Zee. Zo werd ieder jaar door jongeren sociëteit Credo een Sint en Pietenactie georganiseerd waarbij het geld gedoneerd werd aan kerkelijke acties. Op 5 december gingen een Sinterklaas en twee pieten de adressen af die geboekt waren en hadden ze een bedrijf waar ze jaarlijks terug kwamen. In 1998 is besloten om jongeren sociëteit Credo de deuren te laten sluiten.

 

Omdat de actie zoveel plezier gaf, werd al snel het idee geboren om de Sint en Pietenactie voort te blijven zetten. Zo verhuisde de pakken naar een nieuw onderkomen. Het eerste jaar bleef het nog bij 1 Sinterklaas en 2 zwarte Pieten, wel werd er al snel een chauffeur aan toegevoegd, omdat deze een zeer belangrijke rol speelt in de tijdsbewaking. Het tweede jaar groeide we en kwam er een Sinterklaas bij. Deze Sinterklaas is tot op heden nog steeds actief.
We groeiden daarna snel! Van 1 of 2 dagen in het jaar, werden we steeds vaker gevraagd voor een optreden. Ook wisten we steeds meer mensen enthousiast te maken om aan de actie deel te nemen, in allerlei verschillende functies. Er ontstond een logo, er kwam een website en vonden we verschillende sponsors die ons elk jaar weer steunen!

 

Doordat we steeds groter werden is besloten om officieel een stichting te worden. Vanaf 30 augustus 2011 was dit een feit en is de Stichting Sint en Pietenactie geboren. De stichting draait inmiddels op ruim 120 enthousiaste vrijwilligers en 5 bestuursleden die ieder op hun manier hun steentje bijdragen aan de Sint en Pietenactie. Door onze ervaring, enthousiasme en professionaliteit kunnen wij ieder jaar veel mensen (en niet alleen kinderen) blij maken! Maar ook de goede doelen die wij steunen met onze actie zijn altijd blij dat de volledige opbrengst van onze actie hen ten goede komt. (al zult u begrijpen dat wij de onkosten om de activiteiten van de stichting te kunnen blijven doen ieder jaar hier wel aan onttrekken)

 

Onze goede doelen 

De Stichting Sint en Pietenactie steunt al heel wat jaren een mooi maatschappelijk doel. Wij streven ernaar om een doel te steunen welke het liefst haar thuis in onze regio heeft. Daarnaast proberen wij een doel te zoeken die zich inzet voor kinderen.

Onze donaties door de jaren heen

* Stichting Regenboog ontving in 2007                     € 1.750,-
* Voedselbank Katwijk ontving in 2008                     € 1.750,-
* Voedselbank Katwijk ontving in 2009                     € 1.750,-
* Stichting Open Hearts for Kids ontving in 2010      € 2.000,-
* Stichting JUUL ontving in 2011                               € 2.250,-
* Stichting JUUL ontving in 2012                               € 2.500,-
* Dutch CAA Foundation ontving in 2013                  € 2.500,-
* Dutch CAA Foundation ontving in 2014                  € 2.750,-
* Stichting Kids Say No ontving in 2015                     € 2.750,-
* Stichting Kids Say No ontving in 2016                     € 4.000,-

In 2017 vierden wij ons 20 jarig bestaan, het was daarom hoog tijd om eens wat nieuws aan te schaffen. Daarom zijn de opbrengsten van afgelopen jaar deels voor de stichting ten goeden gekomen, zodat Sinterklaas en de Pieten in de aankomende 20 jaar weer netjes voor de dag kunnen komen.

Daarnaast is er in 2018 het donatiefonds opgericht om met onze giften meerdere initiatieven blij te kunnen maken. Zie ook de pagina hierover op deze website. Op vrijdag 5 oktober 2018 is er de eerste feestelijke uitreiking geweest van donaties vanuit dit fonds. We hebben 10 gelukkige aanvragers blij kunnen maken met in totaal een bedrag van meer dan € 8000,- euro!

De komende jaren zullen we middels dit fonds hopelijk ieder jaar mooie nieuwe lokale initiatieven een geldbedrag mogen schenken om hun project of aanvraag financieel te ondersteunen of te realiseren.

img_8612